Clasamentul Thinkers 50 – editia 2009

Pe data de 14 septembrie a avut loc la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti prima gala din istoria clasamentului Thinkers 50. Clasamentul a fost creat in anul 2001 de consultantii in comunicare organizationala Des Dearlove si Stuart Crainer si se actualizeaza o data la 2 ani. Anul acesta, noile pozitii au fost anuntate in cadrul galei organizate de editura Publica, impreuna cu Fundatia Friends for Friends, alaturi de partenerii Vodafone Romania, Crowne Plaza, Tarom, TeamNet International si LaStrada.
Iata in continuare noul clasament (intre paranteze este indicata pozitia ocupata in editia din 2007):
1: CK PRAHALAD (1)
Comoara de la baza piramidei l-a transformat pe Prahalad dintr-un autor academic intr-un formator de opinie la nivel global. Ideile lui sunt luate in serios, acopera teme importante si fac diferenta.
2: Malcolm GLADWELL (18)
Ascensiunea jurnalistului devenit guru este uluitoare. Dupa The Tipping Point, cel mai recent bestseller al lui – Outliers (Exceptionalii) – este o lectura obligatorie pentru toti cei ambitiosi. Formula Gladwell este simpla dar extrem de bine scrisa.
3: Paul KRUGMAN (-)
Economistul laureat al premiului Nobel a reusit sa transforme o stiinta arida pe intelesul tuturor ca nimeni altcineva pana acum. Este autorul bestsellerului Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008.
4: Steve JOBS (29)
5: W. Chan KIM & Renée MAUBORGNE (6)
6: Muhammad YUNUS (-)
7: Bill GATES (2)

8: Richard BRANSON (9)
Fondatorul imperiului Virgin isi pastreaza apetitul interminabil pentru cascadorii si aventuri cu rol de PR. Avand in spate o echipa de oameni extraordinari, devine adorabil pe loc. Richard Branson este autorul bestsellerului Screw it, let’s do it – Lectii din scoala vietii.
9: Philip KOTLER (11)
Kotler domina marketingul global de peste trei decenii. De-a lungul timpului a impins frontierele marketingului catre extrem. Cea mai recenta carte a lui – Chaotics – reflecta capacitatea de a exprima o opinie intr-o era turbulenta, oferind concluzii si posibile solutii.
10: Gary HAMEL (5)
Gary Hamel este fondatorul Management Innovation Lab, in cadrul London Business School, acolo unde se studiaza renasterea managementului, supranumit Management 2.0. Gary Hamel este autorul bestsellerurilor Leading The Revolution si The Future of Management, ambele aflate in pregatirea editurii Publica.
11: Michael PORTER (4)
12: Ratan TATA (-)
13: Ram CHARAN (22)
14: Marshall GOLDSMITH (34)
15: S. (Kris) Gopalakrishnan (-)
16: Howard GARDNER (39)
17: Jim COLLINS (10)
18: Lynda GRATTON (19)
Cea mai bine clasata femeie, Lynda Gratton este profesor de practica in management la London Business School si autoarea bestsellerului Hot Spots, o carte care analizeaza acele companii care debordeaza prin energie, aflata in pregatire la editura Publica.
19: Tom PETERS (7)
Indrumat de o curiozitate intelectuala enorma si de mesajele sale eliberatoare, Tom Peters este autorul bestsellerurilor Brand You 50 si The Circle of Innovation, cea din urma aflata in pregatirea editurii Publica.
20: Jack WELCH (8)
Cel mai important om al zilei de ieri nu a fost nicicand mai ocupat. Si asta pentru ca – in ciuda retragerii lui – scrie impreuna cu sotia sa, apare in public la evenimente pe onorarii uriase, este columnist si mai nou scrie si pe blog. Jack Welch si-a asternut ideile de succes in cartea Jack: Dintr-o bucata, autobiografia celui mai admirat manager al secolului.
21: Eric SCHMIDT (-)
22:  Joseph STIGLITZ (-)
23:  Kjell NORDSTROM & Jonas RIDDERSTRALE (13)
Cei doi funksteri scandinavi au devenit celebri datorita bestsellerului Funky Business. Si-au rafinat gospelul in Karaoke Capitalism si au continuat sa-si transmita mesajele prin Funky Business Forever. In ciuda crizei globale, calatoresc neobosit si isi sustin ideile in fata publicului din toata lumea.
24: Vijay GOVINDARAJAN (23)
25: Marcus BUCKINGHAM (38)
26: Richard D’AVENI (46)
27: Rosabeth MOSS KANTER (28)
28: Clayton CHRISTENSEN (25)
29: Stephen COVEY (15)
30: Thomas FRIEDMAN (26)
31: David ULRICH (42)
32: Roger MARTIN (-)
33: Henry MINTZBERG (16)
34: Daniel GOLEMAN (37)
35: Chris ANDERSON (-)
36: Warren BENNIS (24)
37: Robert KAPLAN & David NORTON (12)
38: Jeff IMMELT (31)
39: Don TAPSCOTT (-)
40: Nicholas TALEB (-)
41: John KOTTER (30)
42: Niall FERGUSON (-)
43: Charles HANDY (14)
44: Rakesh KHURANA (45)
45: Manfred KETS DE VRIES (-)
46: Tammy ERICKSON (-)
47: Costas MARKIDES (44)
48: Barbara KELLERMAN (-)
49: Rob GOFFEE & Gareth JONES (32)
50: Jimmy WALES (-)
Pentru detalii suplimentare despre fiecare nume va invitam sa accesati site-ul Thinkers50.