Ce e nou la Publica?

Dr. Julia Fischer: furtuna sentimentelor

Sentimentele sunt primele pe care le percepem când ne trezim și ultimele pe care le simțim înainte să adormim. Pofta de mâncare, dorința de mișcare, cheful de sex. Bucuria pe care ne‐o aduc familia, muzica sau o idee grozavă. Teama care ne face să fim prudenți când traversăm strada și supărarea pe care ni le provoacă nedreptatea, șansele ratate sau metroul. Durerea surdă pe care o simțim în burtă când pierdem pe cineva drag. Neliniștea care ne încețoșează rațiunea înaintea primei întâlniri. La fiecare întâmplare, la fiecare gând, la fiecare decizie sunt părtașe și sentimentele.

Citește articolul

Plan editorial 2021: 1/2

An nou, plan editorial nou. Vă invităm să dați paginile împreună cu noi la noi titluri interesante de nonficțiune: știință, psihologie și științe sociale, memorii de neuitat și cărți de business relevante.

Citește articolul

Cine l-a ucis pe John Lennon? Ecouri

Au trecut 40 de ani de la asasinarea lui John Lennon, 50 de ani (oficial) de la separarea Beatleșilor și 60 de ani de la povestea trupei în Hamburg; în plus, este anul în care John ar fi împlinit 80 de ani – pare momentul potrivit să ne gândim din nou la el și să-i reluăm povestea.

Citește articolul

Top vânzări Publica la Gaudeamus 2020

Topul celor mai vândute cărți pe site-ul editurii cu ocazia #GaudeamusOnline, adună cele mai recente titluri publicate și două longselleruri.

Citește articolul

Frumusețea nevăzută a haosului

„Cartea aceasta nu va începe cu vești bune. Ce-i drept, nu sunt nici vești noi, însă nici lucruri de care vrei să-ți amintești. Cum ar fi că persoana la care ții cel mai mult va fi zdrobită de haosul care guvernează universul. Poate chiar azi. Poate, dar și asta e decizia haosului, abia peste zeci de ani.” Citește prefața lui Cristian Lupșa, editor DoR, pentru cartea De ce peștii nu există de Lulu Miller.

Citește articolul

Ce cărți pregătim până la finalul anului 2020

Anul 2020 ne-a cam dat planurile peste cap, iar planul nostru editorial nu e o excepție. Iată câteva dintre cărțile la a căror ediție în limba română lucrăm momentan:

Citește articolul

De ce să fii un catalizator

Când „împingi”, oamenii reacționează. În loc să spună da, clientul nu-ți mai răspunde la telefon. În loc să fie convins, șeful spune că se va gândi, ceea ce reprezintă un mod politicos de-a spune „Mulțumesc, dar nici gând”. În loc să iasă cu mâinile sus, suspectul se ascunde și deschide focul. Dacă forțarea oamenilor nu dă rezultate, care este calea eficientă?

Citește articolul

In memoriam Sir Ken Robinson

In memoriam Sir Ken Robinson

Dacă la începutul anului ne gândeam cum să facem să îl aducem pe o scenă în România, anul 2020 ne-a mai surprins recent cu o veste tristă: Sir Ken Robinson a decedat în 21 august din cauza unui cancer galopant.

Citește articolul

De ce bea mami: concediul în Corfu

Cine mai ține minte cum era când călătoream fără nicio grijă majoră pentru a ajunge în locul ales pentru concediu? Am ales un fragment din cartea semnată de Gill Sims care probabil ne e familiar.

Citește articolul

Citește cartea „Sursa” dacă:

Citește afirmațiile următoare și gândește-te cu câte dintre acestea rezonezi. Dacă încuviințezi din cap la multe dintre ele, atunci cartea „Sursa” ți se adresează în mod direct.

Citește articolul