Ce e nou la Publica?

Topul vânzărilor Publica la Bookfest 2022

Iată ce cărți au preferat vizitatorii standului nostru de la Bookfest 2022, dar și cei care au achiziționat cărți online în această perioadă.

Citește articolul

Publica la Bookfest 2022

Descoperă noutățile Publica la Bookfest 2022, salonul internațional de carte care se desfășoară la Romexpo, pavilionul B2, în perioada 1–5 iunie, precum și online, pe site-ul editurii.

Citește articolul

Beneficiile jurnalului pe cinci ani

Un fragment din excelenta carte semnată de Ron Friedman, Decodificarea excelenței.

Citește articolul

Plan editorial Publica 2022: 1/2

Iată o parte dintre cărțile la care lucrăm momentan și care vor ajunge curând la cititorii interesați de nonficțiune.

Citește articolul

La final de 2021

Suntem mulțumitori pentru un an plin, în care am publicat 47 titluri noi de nonficțiune: unele dintre cele mai așteptate titluri de strategie de business, de popularizare a științelor, de nonficțiune creativă, titluri apreciate din domeniul educației, a științelor sociale și de dezvoltare personală.

Citește articolul

Top vânzări Gaudeamus Online 2021

Iată topul vânzărilor Publica la #GaudeamusOnline2021.

Citește articolul

Biografia lui Jim Simons

— Știi foarte bine… nimeni nu va vorbi cu tine, ți‐e clar, da? Împungeam câte-o bucățică de salată la un restaurant cu specific pescăresc din Cambridge, statul Massachusetts, la începutul lui septembrie 2017, dându-mi toată silința să conving un matematician britanic pe nume Nick Patterson să-și dea drumul la gură despre fosta companie unde lucrase, Renaissance Technologies.

Citește articolul

Plan editorial 2021: 2/2

O parte din planul editorial pentru cea de-a doua jumătate a anului 2021: ce pregătim pentru publicare.

Citește articolul

Mafia bombardierelor | Malcolm Gladwell

Gladwell: o obsesie

Când era copil și stătea întins în pat, tatăl meu auzea avioanele trecând. Era zborul de întoarcere. Apoi, în primele ore ale dimineții, plecând înapoi spre Germania. Asta se întâmpla în Kent, Anglia, la câțiva kilometri sud-est de Londra. Tata se născuse în 1934, ceea ce însemna că avea 5 ani când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial. Kent era denumit de englezi Bomb Alley, pentru că era comitatul britanic peste care zburau avioanele de război germane în drumul lor spre Londra. În anii aceia, dacă un bombardier își rata ținta sau îi mai rămâneau bombe, nu era ceva ieșit din comun să le arunce pur și simplu oriunde pe drumul de întoarcere. Într-o zi, o bombă rătăcită a aterizat în grădina din spatele casei bunicilor mei. 

Citește articolul

Ministerul bunului-simț · Martin Lindstrom

Reflectorul pe Ministerul Bunului-simț

În calitate de consultant în brandingul global, se pare că sunt angajat de companii pentru a crea și a repara branduri. Dar în nouă cazuri din zece mă trezesc că devin un fel de agent de schimb în cadrul organizației, care să aducă la lumină și să rezolve orbirea și lipsa de comunicare din corporație, marile probleme ale serviciului clienți, ale unor produse care nu au niciun sens sau care nici măcar nu funcționează, ale unor ambalaje care ne scot din minți, precum și lipsa generală de intuiție, fie ea offline sau online.

Citește articolul