Suntem mulțumitori pentru încă un an în care am publicat 40 de cărți noi de nonficțiune, dintre care 3 sunt semnate de autori români și 37 sunt traduceri.
Mulțumim cititorilor — știm că nu e o perioadă ușoară din multe puncte de vedere, însă entuziasmul celor care se bucură de o nouă carte, de o nouă idee, de o nouă abordare ne însuflețește să continuăm ceea ce facem.
Mulțumim și colaboratorilor noștri: echipelor care transformă cărțile din manuscrise în ceva care bucură cititorii când le deschid, precum și prietenilor care ne ajută să semnalăm apariția cărților.
Sperăm că printre titlurile din acest an ați găsit inspirație și informații folositoare!
Începem cu topul vânzărilor Publica din acest an, continuăm cu o recapitulare a titlurilor publicate și încheiem cu un clasament al celor mai vândute cărți care au fost publicate în 2023.
Ce am publicat în 2023:
Anul 2023 se încheie cu 40 de titluri noi: de la cărți folositoare pentru activitățile noastre de zi cu zi, la cărți de știință minunat scrise, de la cărți care ne ajută să ne înțelegem mai bine, la biografii care ne trimit la vizionat filmele despre care citim, de la cărți care ne atrag atenția asupra unor lucruri care se întâmplă și cărora nu le acordăm atenția necesară, la cărți de nonficțiune bună pentru tinerii cititori.
Co-lecția de știință
A primit 8 cărți noi, cărora li se adaugă cele mai recente titluri semnate de Randall Munroe și Jordan Ellenberg.
Cărți despre lumea în care trăim
Lucrările Shoshanei Zuboff și Daron Acemoglu care ne atrag atenția asupra cui dăm puterea în era tehnologizării, două lucrări din Co-lecția de economie semnate de autori români, cartea lui Gal Beckerman despre schimbare și revoluții, Edward Glaeser despre orașe și beneficiile lor, iar Matthew Ball despre cum funcționează tehnologia actuală și direcția în care se îndreaptă.
Științe sociale
Cărțile de științe sociale ne ajută să ne îmbunătățim creativitatea, sănătatea mintală, să înțelegem mai bine arhitectura alegerii, cum să comunicăm și să coordonăm proiecte mai bine.
Ceva practic
…nu putea să lipsească din oferta noastră: cum să mâncăm să ne echilibrăm glicemia, ce mobilier să ne cumpărăm ca să ne simțim mai bine în locurile unde ne petrecem timpul, cum să economisim și să investim, cum să luăm decizii, cum să punem limite sănătoase, cum să comunicăm mai bine cu oamenii cu care lucrăm.
Antreprenorii, liderii, managerii
și echipele care vor citi și aplica sfaturile din cărțile semnate de Seth Godin, Renée Mauborgne și Adrian Florea, vor vedea succesul organizației cu alți ochi.
Cei care apreciază filmul
vor aprecia și cele două titluri Victoria Books: memoriile lui Paul Newman și cartea despre premiile Oscar.
Iar tinerii cititori
au la dispoziție trei cărți bune din care pot să înțeleagă mai bine cum să înțeleagă mai bine anxietatea și depresia și câteva sfaturi pentru a se simți mai bine, dar și să afle despre zece persoane care au făcut lumea mai bună.
Iată și topul vânzărilor cărților publicate în 2023:
- Metoda Glucose Goddess — după succesul primei cărți semnate de Jessie Inchauspé era cam sigură direcția acestei cărți: fix în topul preferințelor!
- STELL*R, cartea lui Adrian Florea despre cultura organizațională, deși publicată în această toamnă, a devenit în scurt timp preferata cititorilor din România.
- Quit de Annie Duke este una dintre cărțile folositoare tuturor și care poate fi citită în tandem cu o altă carte preferată de cititori: Grit-ul Angelei Duckworth.
- Cuvinte magice. Jonah Berger strikes again: avem o nouă carte de neratat de la acest autor, în special dacă suntem interesați de o comunicare bună.
- Creierul puternic. Psihiatrul suedez Anders Hansen reușește să ne facă nu doar să înțelegem beneficiile mișcării asupra creierului, ci chiar ne convinge să facem mișcare!
- Cum se fac lucrurile mari — cartea profesorului de la Oxford Bent Flyvbjerg, alături de Dan Gardner, reușește să îmbine studii de caz fascinante și sfaturi practice de management al proiectelor.
- Viața neobișnuită a unui om obișnuit. Memoriile lui Paul Newman cu siguranță au readus în atenția multora filme de (re)văzut.
- O lume imensă. O carte imensă din toate punctele de vedere și tot atât de fascinantă, de la minunatul Ed Yong.
- Elementele alegerii de Eric Johnson. Prima carte a anului 2023 este despre arhitectura alegerii; o altă carte de neratat pentru că toți oferim altora opțiuni, chiar și când pare că există o singură direcție.
- Fluxul de idei — cartea semnată de cei doi profesori de la Stanford d.school, Jeremy Utley și Perry Klebahn, ne ajută să ne formăm obiceiuri care să îmbunătățească nu doar creativitatea proprie, ci creativitatea echipei (oricât de creativi (sau nu) se consideră fiecare).
Tot anul acesta am avut bucuria să cunoaștem IRL trei autoare: Renée Mauborgne și Linda Gratton la Brand Minds, iar pe Jessie Inchauspé, adică Glucose Goddess, în toamna aceasta.
Până în 10 ianuarie facem inventar, astfel că toate comenzile vor fi livrate după această dată. Vestea bună e că toate cărțile disponibile pe site, inclusiv noutățile, pot fi cumpărate cu discount. Mulțumim pentru înțelegere!