La final de 2022

Ne bucurăm că anul acesta 43 cărți noi au văzut lumina tiparului.

Am început anul cu o carte extrem de interesantă despre dreptul de proprietate și modul în care am înțeles de-a lungul timpului acest lucru și îl încheiem cu o carte simpatică din Co-lecția de știință despre longevitate.

Cum a fost anul între aceste două „bookends”, pe scurt:

Din categoria „sănătate că-i mai bună decât toate”, Revoluția glucozei și The Food Mood Connection sunt printre cele mai apreciate cărți publicate în acest an, în concordanță cu preferințele cititorilor din toate țările care au publicat edițiile acestor cărți. Tot aici menționăm și cărțile psihiatrului suedez Anders Hansen, cele mai recente cărți semnate de Susan Cain și Daniel Pink, Oliver Burkeman, Fără vârstă de Andrew Steele și Mintea extinsă de Annie Murphy-Paul.

Co-lecția de știință s-a îmbogățit cu 8 titluri noi despre natură și sustenabilitate, fizică explicată amuzant, chimie, istoria medicinei, precum și cele mai noi descoperiri despre durerea persistentă, despre longevitate, eugenie și paleontologie.

Tinerii cititori au primit în seria Youngster trei cărți noi de la trei autori extrem de apreciați: Adam Kay, Peter Wohlleben și Anders Hansen.

Autobiografiilor și biografiilor Victoria Books semnate de Stanley Tucci, Dave Grohl, Zlatan Ibrahimovici și Bourdain, li se alătură cele semnate de Brad Stone și Ananyo Bhattacharya: Amazon descătușat și cartea despre vizionarul John von Neumann.

Narator are două dintre cele mai recente cărți semnate de David Sedaris și Adam Kay. Despre ambele cărți se spune că sunt probabil cele mai bune cărți ale fiecăruia dintre cei doi autori care reușesc să vorbească despre lucruri grele cu umor — nici mult, nici puțin, ci exact cât trebuie.

În categoriile productivitate – motivare – colaborare și comunicare de business, cărțile Termină ce ai început, Decodificarea excelenței, Cum să începi, Douăsprezece și jumătate a lui Gary Vee, Limbajul corporal digital și Manualul de cultură organizațională sunt ceea ce trebuie pentru oricine vrea să fie remarcabil/-ă.

Câteva lansări care nu trebuie ratate fie pentru că sunt cărți notabile din diverse domenii (sau în cazul regretatului Sir Ken Robinson, ultima sa carte), fie pentru că dezvăluie idei remarcabile: Nudge ediția finală, Banii într-o singură lecție, Re-găsirea sensului, Wanting, Conflict distructiv, Vaccinul sau 1000 de creieri.

Ebookurile și audiobookurile noastre așteaptă nerăbdătoare pe diverse platforme cititorii care preferă să lectureze digital o carte.


Apropo de cititori, vă mulțumim pentru că ne susțineți, că apreciați selecția noastră de cărți, mulțumim pentru feedback, pentru urecheli și pentru sugestii! Sperăm să vă bucurați și în perioada care urmează de lecturi și idei folositoare.

Mulțumim în mod special și echipelor editoriale care au făcut edițiile în limba română posibile: traducători, redactori, corectori, DTP și design. #IubimCeFacem și sperăm că se vede/ simte!

Sărbători liniștite și multe bucurii!

Încă ceva: până în 9 ianuarie, când terminăm și inventarul, toate cărțile de pe site pot fi achiziționate cu 20% reducere, inclusiv noutățile.


Iar pentru curioși, iată și topul celor mai vândute cărți în anul 2022:

  1. Dopamina este din nou în topul vânzărilor, al patrulea an consecutiv!
  2. 4000 de săptămâni — cartea lui Oliver Burkeman care a fost publicată în acest an
  3. The Food Mood Connection, de dr. Uma Naidoo, tot o carte publicată în acest an
  4. O să râzi, totul e chimie! reprezintă cu succes Co-lecția de Știință
  5. Începe cu de ce — Simon Sinek
  6. Liderii mănâncă ultimii de același Simon Sinek
  7. Gândire rapidă, gândire lentă — Daniel Kahneman
  8. Nu te găsesc pe nicăieri de Laura Ionescu
  9. Cei care schimbă jocul de Andreea Roșca și Mona Dîrțu
  10. De la zero la unu de Peter Thiel și Blake Masters