Planul editorial Publica 2022: 2/2

Iată o parte dintre cărțile la a căror ediție în limba română lucrăm momentan și pe care le pregătim pentru publicare până la finalul anului 2022:

Trebuie să precizăm că e posibil ca planul să sufere unele modificări, fie prin adăugarea altor titluri, fie prin amânarea sau publicarea mai repede a altora.

IULIE

Ediția în limba română a celui mai recent bestseller semnat de Susan Cain, Bittersweet, este în curs de publicare. Va fi o completare minunată la Puterea regretului, noua carte semnată de Daniel Pink.

Money in One Lesson de Gavin Jackson ne ajută să înțelegem cum funcționează această invenție umană în societatea noastră, oferindu-ne (și) informații de bază despre noile metode de plată, precum și despre noile practici din piețele financiare.

Ayelet Fishback ne va ajuta să înțelegem (și să aplicăm) noile descoperiri despre știința motivării în Get it done.

Anders Hansen, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi suedezi, ne explică în Brain Blues de ce ne simțim rău când, totuși, o ducem bine.

AUGUST

E august, deci avem o carte nouă de la Adam Rutherford. Control e despre istoria eugeniei și efectele până în ziua de azi a acestei practici dezolante.

De la Peter Wohlleben vine Der lange Atem der Baume, continuarea bestsellerului Viața secretă a copacilor.

De la Jessie Inchauspe, biochimista și fondatoarea mișcării Glucose Goddess, vom avea ediția în limba română a instant bestsellerului internațional Glucose Revolution.

Există o forță despre care nu se vorbește mult, dar care ne afectează la fel de puternic la nivel psihologic precum gravitația la nivel fizic. Luke Burgis ne vorbește despre asta în Wanting: The Power of Mimetic Desire in Everyday Life.

SEPTEMBRIE

Dave Grohl, unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai zilelor noastre a scris una dintre cele mai apreciate cărți ale ultimului an: The Storyteller.

De la Brad Stone, autorul cărții Jeff Bezos și epoca Amazon, vom avea Amazon Unbound, despre invențiile și extinderea Amazon din ultimii zece ani.

Paleontologul Thomas Halliday aduce la viață în paginile cărții Otherlands șaisprezece situri importante cu fosile și îmbogățește Co-lecția de știință cu această excelentă carte care va schimba modul în care vedem istoria pe Pământ și, cu siguranță, și viitorul.

Insta Brain, o altă carte semnată de Anders Hansen, ne va explica, printre altele, de ce avem mai puține amintiri din perioadele în care facem mai multe lucruri în același timp, precum și de ce mai puțin screen time ne ajută să fim mai sănătoși.

De la Amanda Ripley avem High Conflict, una dintre cele mai bune cărți despre conflicte — fie ele pe subiecte care ne fac să ieșim în stradă sau să ne certăm pe social media, fie conflicte mai mari sau mai mici la lucru sau în viețile personale.

OCTOMBRIE

De la Michael Bungay Stanier, unul dintre cei mai apreciați coachi ai zilelor noastre, avem How to begin, o carte practică pentru cei care vor să facă ceva important pentru ei, dar le e greu să înceapă.

În Metazoa vom afla mai multe despre știința conștiinței, de la Peter Godfrey-Smith, autorul Celelalte minți.

Sir Ken Robinson lucra la o carte și un proiect important cu Kate, fiica sa, când a plecat dintre noi. Kate a definitivat cartea Imagine if… Creating a Future for Us All și vom publica și noi ediția în limba română.

Zlatan Ibrahimovic dezvăluie în Adrenalina și mai multe informații și istorisiri decât în prima sa carte, bestsellerul Eu sunt Zlatan.

NOIEMBRIE

De la Daniel Coyle, specialistul în cultură organizațională, vom avea: The Culture Playbook: 60 Highly Effective Actions to Help Your Group Succeed.

Nicklas Brendborg ne va vorbi despre longevitate în Jellyfish Age Backwards, o nouă carte din Co-lecția de știință.

Psihologul suedez Anders Hansen le explică tinerilor cititori în Insta Brain Junior ce se întâmplă în creierul lor dacă petrec prea mult timp în fața ecranelor de toate felurile.

What if 2 de la amuzantul Randall Munroe este în lucru, la timp să ne îmbunătățească finalul de an!

DECEMBRIE

Gal Beckerman semnează una dintre cele mai apreciate cărți ale anului de față, despre originile ideilor care au provocat schimbări sociale: The Quiet Before.

Elements of choice ne arată cum se iau deciziile și cum putem lua decizii mai bune la nivel personal, pentru alți oameni sau pentru comunitate ca întreg. De la Eric Johnson.

Mai The Nguyen Kim, autoarea bestsellerului O să râzi, totul e chimie, ne arată în Smallest Common Reality: True, false, plausible? cum sunt examinate și cum se comunică marile teme științifice.

Să fie un final de an cu lecturi frumoase, folositoare și care să inspire idei bune!