Când plantele merită un toast

Cu toții știm că la baza vinului stau diverse varietăți de struguri, că scotch-ul s-a născut din orz, tequila din agave, sucul de lime proaspătă e vital într-un mojito, iar măslina este tare arătoasă în paharul de martini. amy stewart, drunken botanist, botanistul euforic, publica extra
Amy Stewart explorează varietatea amețitoare de plante, mirodenii, flori, copaci, fructe și ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pură disperare – pentru a le transforma în alcool. Combinația de biologie, chimie, istorie, etimologie și mixologie, alături de 50 de rețete de băuturi și sugestii de cultivare, ilustrații fermecătoare și anecdote amuzante și informative, fac din Botanistul euforic o carte care cu siguranță va fi o sursă de consultare constantă.
E o carte recomandată celor care apreciază o băutură bună, celor pasionați de plante și grădinărit (chiar dacă grădina e de fapt o jardinieră), barmanilor și celor care vor să știe cele mai interesante detalii despre ce anume se află în paharele petrecăreților.

Cartea explorează alfabetic și în detaliu plantele clasice care stau la baza băuturilor, apoi ne prezintă ierburile și mirodeniile, florile, fructele, nucile și semințele pe care le folosim pentru infuzare. Iar la final, Amy ne duce la o plimbare prin grădină, să culegem și să garnisim paharele și băuturile cu acel element vizual și care dă nota finală băuturii preferate.
amy stewart, drunken botanist, botanistul euforic, publica extra
Iată, mai jos, direct de la Amy cum poți avea o grădină de plante aromatice. Ni se pare doar nouă sau ideea cu barul încorporat e tare cool?