Cartea despre ecuația fericirii

Neil Pasricha este autorul blogului 1000 awesome things (câștigătorul Webby Awards în 2 ani consecutivi de la lansare) și a cărții The Book of Awesome. Este unul dintre cei mai populari vorbitori la conferințele TED și director al Institute for Global Happiness. Și-a dedicat peste zece ani din viață formării liderilor și prelegerilor despre fericire ţinute în fața a sute de mii de oameni din întreaga lume.

Cea mai recentă carte a lui – Ecuația fericirii – este răspunsul căutării neobosite, de peste un deceniu, a fericirii umane. Conține înțelepciunea colectivă a sute de psihologi pozitiviști, a zeci de CEO din topul Fortune 500 și a mii de interviuri personale. Apelând la o mare diversitate de surse – din Germania și până în Japonia, de la Buddha la Vonnegut, de la Hitchcock la Singur Acasă, Neil Pasricha s-a oprit asupra unei întrebări care îți poate schimba viața: care este cea mai simplă formulă a fericirii? 

Ecuația fericirii e o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca ta, pentru a fi la îndemână atunci când vei avea cea mai mare nevoie, pentru că e o carte care schimbă modul în care te raportezi la cariera ta, relațiile tale și, cu siguranță, la tine.
În final, iată un mic fragment extras din cartea plină de inspirație:
Ce spune cel mai mare fizician din toate timpurile?
În primul rând, cine este cel mai mare fizician din toate timpurile? Eu spun că Isaac Newton. Părerea mea. La același nivel cu Einstein. De ce? Ei bine, a descoperit gravitația, a inventat analiza matematică și a construit telescopul. Nu e rău! Credea în schema ciclică? Absolut. A explicat‑o cel mai bine în Prima Lege a Fizicii:
Orice corp tinde să își mențină starea de mișcare uniformă, atât timp cât asupra sa nu acționează forțe mai mari.
Altfel spus: începi să faci ceva? Vei continua.
De ce?
Pentru că motivația nu determină acțiune.
Acțiunea determină motivație.