Ce înseamnă pentru tine o zi bună?

Cum sa ai o zi bună_editurapublicaDacă te pregătești să enumeri metodele preferate de relaxare, oprește-te. Vorbim despre o carte de business, astfel că întrebarea se referă la o zi de lucru bună :).
Poate o zi bună la muncă înseamnă să lucrezi eficient.
Să lucrezi organizat. Productiv. Strategic.
Să ai întâlniri bune.
Să semnezi un contract important.
Să coordonezi bine un proiect.
Să lucrezi bine cu colegii.
Să bifezi toate lucrurile de pe ”musai list”-ul zilnic.
La finalul zilei să te simți mai degrabă energizat/ă decât epuizat/ă.
Ce facem când avem de‑a face cu o criză sau poate cu un coleg țâfnos, sau alte întâmplări care ne pot schimba atitudinea? Vestea bună e că avem mai mult spațiu de manevră decât realizăm, iar secretul constă în a înțelege forțele care ne modelează alegerile și emoțiile.
Tiparele noastre de gândire pot afecta totul – de la percepția noastră asupra realității, până la stările de spirit ale celor din jurul nostru. Este suficient să conștientizăm aceste aspecte esențiale, pentru a înțelege mult mai clar cum să scoatem la suprafață tot ce este mai bun în noi și în ceilalți.
În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb, economist, consultant în management şi coach executiv, ne arată cum să folosim descoperirile recente din domeniul economiei comportamentale, al psihologiei şi al neuroştiinţelor pentru a ne transforma viaţa profesională. Fiecare capitol a fost conceput pentru a ne permite să găsim rapid sfaturile de care avem nevoie, iar la finalul fiecărui capitol găsim o casetă care rezumă ideile principale pentru a putea fi consultate rapid. Iată cele 7 teme principale dezvoltate în carte:
cum sa aiPe lângă faptul că ne arată cum să fim în formă maximă, Cum să ai o zi bună poate fi folosită pentru a ne ajuta să scoatem la lumină ce este mai bun din oamenii pe care îi conducem sau cu care colaborăm. Majoritatea tehnicilor prezentate pot fi folosite în grupuri, pentru a îmbunătăți interacțiunea în echipe sau pentru a oferi un cadru structurat pentru ședințele importante – indiferent dacă facem sau nu referire la știința din spatele tehnicilor.
Caroline Webb despre carte: