Lena Dunham nu e genul ăla de fată

Să fii apreciată pentru cine ești, pentru ceea ce gândești și spui este probabil cel mai reconfortant sentiment. Lena Dunham este o norocoasă din acest punct de vedere: ceea ce face se bucură de succes tocmai datorită onestității și dezinhibiției ei.
Lena este creatoarea apreciatului serial Girls (producătoare executivă, scenaristă, regizoare, actriță). Este prima femeie care a câştigat premiul Directors Guild of America pentru realizări în domeniul regiei de comedie.
lenaInevitabil, Girls e comparat cu un alt serial celebru produs de HBO care urmărește viața a patru prietene în New York. Dacă în Sex and the City protagonistele sunt tinere femei de carieră sigure pe ele, în Girls acestea sunt mai tinere cu aproximativ 10 ani, circumstanțele post-recesiune provocându-le frământări și anxietăți, îndoindu-se de tot ceea ce li se întâmplă.
În cartea Nu genul ăla de fată, Lena se focusează pe copilăria, adolescența și primele experiențe de tânără femeie care își dorește să fie apreciată.
Maria Popova, Brain Pickings: Marea majoritate a oamenilor încearcă cu disperare să ascundă acea prăpastie angoasantă dintre acel eu bine şlefuit, aspiraţional şi reprezentaţional şi eul real, uman şi plin de defecte. Dunham trăieşte în această prăpastie, unde dă acces tuturor, cu inima deschisă, fără limite sau bariere şi scrie despre ea, cu un profund sentiment al conştiinţei de sine şi al autocompasiunii, care ne provoacă să încercăm şi noi să sălăşluim în propriile prăpăstii şi poate să le acceptăm puţin mai mult şi să ne angoasăm ceva mai puţin când ne gândim la ele.
Mesajul Lenei este de fapt mesajul unei generații de tineri talentați, de o onestitate uneori inconfortabilă, fără frică, și în același timp, vulnerabili.
Un filmuleț în care Lena vorbește despre cât e de important să știi ce urmărești, în ciuda unor eventuale critici:
De ce Nu genul ăla de fată nu e o carte doar pentru fete: