Începe Gaudeamus 2014! În perioada 19 – 23 noiembrie ne veți găsi la parterul pavilionului central Romexpo, exact la standul 15. Am pregătit, special pentru această ediție a târgului de carte, câteva titluri noi care abia așteaptă să fie citite!
Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple
Jony Ive, designerul Apple la care Steve Jobs s-a referit ca fiind partenerul lui spiritual, este o persoană discretă, despre care nu se știu prea multe. Se știe însă că este singura persoană din subordinea lui Tim Cook căreia acesta nu poate să-i spună ce să facă.
Cartea semnată de Leander Kahney, editorul și fondatorul site-ului CultOfMac.com, îl aduce în lumina reflectoarelor pe studentul dislexic de la Arte care a devenit unul dintre cei mai celebri designeri ai generației noastre.
Gândește ca un trăznit – autorii Freakonomics ne îndeamnă să gândim diferit
După Freakonomics și Superfreakonomics, doi dintre autorii noștri preferați – Steven Levitt și Stephen Dubner – au decis că e timpul ca să învățăm să gândim ca un Trăznit veritabil. Pas cu pas, poți urma sfatul lor pentru a îmbunătăți fie modificările minore din viața noastră, fie reformele globale majore. Spoiler alert: cartea are cel mai fain cuprins :)!
Câteva idei detaliate: lasă de-o parte busola ta morală, învață să spui „Nu știu“, gândește ca un copil, fă un masterat în motivație, învață să-i convingi pe oamenii care nu vor să fie convinși.
Cușca de sticlă. Automatizarea și noi
În prezent, când vrem să facem ceva, ne așezăm în fața ecranului – al laptopului, al smartphone‐ului ori al unui accesoriu conectat la internet. Deschidem aplicații. Ascultăm indicații și sfaturi de la voci simulate digital. Acceptăm cu reverență înțelepciunea algoritmilor. Automatizarea computerizată ne face viața mai ușoară și munca mai puțin grea. Dar automatizarea ne poate afecta munca, talentele și viața. Ne poate îngusta perspectivele și limita alegerile. Ne poate face vulnerabili la supraveghere și manipulare. Nicholas Carr ne prezintă o carte actuală, esențială.
Happy Money. Știința cheltuirii cu rost
Ce ai face dacă ai câștiga o mulțime de bani? Multe, nu :)? Dar dacă învățăm să cheltuim altfel, fără să câștigăm mai mult? Cartea profesorilor de psihologie și marketing, Elisabeth Dunn și Michael Norton, pornește de la un insight personal și prezintă rezultatele câtorva cercetări care au atras atenția multora pentru că ne demonstrează cum se poate obține maximum de fericire din banii câștigați. Citându-l pe Dan Gilbert, autorul Stumbling on Happiness, Happy Money nu este o achiziție, ci o investiție – și încă una deșteaptă.
Apple după Steve Jobs. Imperiul bântuit
Jurnalista Yukari Iwatani Kane a pornit cu o întrebare în minte: poate o companie de top să rămână de top fără liderul ei vizionar?
Bazată pe mai mult de 200 de interviuri cu executivi, parteneri și fani sau detractori Apple, cartea oferă detalii dincolo de mituri și de titlurile publicațiilor. Yukari explorează stilul de leadership a noului CEO – Tim Cook și impactul asupra echipei, relația companiei cu Wall Street, guvernul, rivalii, furnizorii, media și, nu în ultimul rând, cu userii.
Alte titluri recente pe care le puteți găsi la standul nostru, dar și pe publica.ro:
- Succesul redefinit – bestsellerul renumitei jurnaliste și antreprenoare Arianna Huffington
- Focus – despre cum să privești lumea altfel pentru a avea succes și influență
- Finanțele și societatea bună – cartea cea mai recentă din colecția de economie, semnată de un alt câștigător Nobel – Robert Shiller
- Liderii mănâncă ultimii – Simon Sinek ne convinge despre importanța unor lideri adevărați în viața noastră.