Despre importanța unei vieți împlinite

huffingtonNe bucurăm să includem în portofoliul nostru cartea reputatei jurnaliste Arianna Huffington, acum antreprenoare și autoare cu renume internațional: Succesul redefinit. Prosperitate, înțelepciune, miracol și crearea unei vieți pline de sens.
Arianna este una dintre cele mai puternice femei din lume – dar a învățat pe pielea ei că succesul nu înseamnă doar recunoaștere, putere și bani.
Iată cum își începe cartea:
„În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2007, zăceam pe jos, în biroul meu de acasă, într‐o baltă de sânge. În cădere, m‐am lovit cu capul de colţul biroului, tăindu‐mă la ochi şi spărgându‐mi pometele. Căzusem din cauza extenuării şi a nesomnului. Ca urmare a acestui episod, m‐am trezit alergând de la un doctor la altul și făcând tot felul de investigații – RMN, tomografie, ecocardiografie –, ca să aflu dacă, pe lângă extenuare, nu exista şi o problemă medicală necunoscută. Din câte se pare, sălile de aşteptare s‐au dovedit pentru mine cele mai bune locuri în care să‐mi pun multe întrebări legate de viaţa mea.
Înfiinţasem The Huffington Post în 2005 şi, în numai doi ani, ajunseserăm să ne dezvoltăm într‐un ritm incredibil. Eram pe coperta tuturor revistelor şi fusesem aleasă, de revista Time, unul dintre 100 cei mai influenți oameni din lume.
După ce am căzut însă, m‐am văzut nevoită să‐mi pun o întrebare: aşa arăta oare succesul, asta era viaţa pe care mi‐o doream? Munceam optsprezece ore pe zi, şapte zile pe săptămână, străduindu‐mă să construiesc o afacere, să ne extindem şi să aduc noi investitori. Mi‐am dat însă seama că pierdusem controlul asupra propriei vieţi. Din perspectiva tradiţională a măsurării succesului, care se bazează pe criterii precum banii şi puterea, aveam, într‐adevăr, foarte mult succes. Dar, conform oricărei definiţii raţionale a succesului, nu aveam deloc o viaţă de succes. Ştiam că trebuie să fac o schimbare radicală. Nu mai puteam continua aşa.”
Un filmuleț narat de autoare despre cartea Succesul redefinit:

Cateva subiecte atinse în carte: importanța meditației, a folosirii de aplicații care să ne ușureze viața în marea de informații, importanța unui somn liniștit (fără electronice lângă sau sub pernă), a plimbarilor și sportului, despre empatie, wellbeing, altruism, dăruire, cu focus pe legătura dintre angajații sănătoși și un profit sustenabil.