Editura Publica vă prezintă Libertatea de a alege, o declaraţie personală de Milton Friedman şi Rose Friedman, al treilea titlu din Co.lecţia de economie, o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank.
Laureat al premiului Nobel pentru economie din 1976, Milton Friedman, explică în Libertatea de a alege, o declaraţie personală ce anume trebuie să schimbăm ca să fim din nou sănătoşi economic şi liberi.
“O carte clasică despre economie şi relaţiile dintre cele două, în care soţii Friedman demolează teoria “statului bunăstării” şi a “democraţiei sociale” şi construiesc argumentele care susţin libertatea fiecăruia dintre noi şi a capitalismului pieţei libere. Totodată aflăm mecansimele de funcţionare a pieţei şi modul prin care aceasta asigură nevoile umane, de ce guvernul promoveaza tirania, cum au ajuns autoritaţile monetare să cauzeze Marea Depresie şi inflaţia modernă, defectele educaţiei publice. Lectura acestei carţi ne va ajuta să înţelegem de ce acum suntem în plin reflux”, a declarat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.
„Salutăm apariţia celui mai recent titlu din seria Co.lecţia de economie,
Libertatea de a alege, o declaraţie personală ce poartă semnătura lui Milton Friedman. Teoriile expuse de autor, laureat al Premiului Nobel, au o pondere semnificativă şi în contextul actual, motiv pentru care merită să fie aprofundate.
OTP Bank Romania încurajează educaţia economică, iar sprijinul acordat publicării acestor volume de referinţă reprezintă, în viziunea noastră, un pas important pentru dezvoltarea constantă a acestui domeniu la nivelul publicului român”, suţine Laszlo Diosi, director general OTP Bank.
“Poziţia pe care o adoptă şi o susţine Friedman în legătură cu politicile economice este aceea de laissez faire, criticând adesea politicile guvernamentale intervenţioniste şi ineficienţa pe care o dovedesc acestea. Domeniile sale de specialitate sunt taxele şi impozitele percepute de guvern pentru gaze sau tutun, prevederile guvernului faţă de sistemul de învăţământ public şi cauzele accentuării Marii Depresii generată de decizia Rezervei Federale de a reduce rezerva de bani în anii premergători crizei”, explică Bogdan Ungureanu, directorul editurii Publica.
Alan Greenspan, fostul şef al Rezervei Federale, afirma că “de-a lungul generaţiilor, exista foarte puţini oameni cu idei suficient de originale ca să modifice vizibil direcţia civilizaţiei. Milton este unul dintre aceşti câţiva oameni.”
Co.lecţia de economie cuprinde acele teorii şi analize care au modelat ştiinţa economiei de-a lungul timpului. În această colecţie vor mai apărea alte patru lucrări de referinţă:
• The Theory of the Leisure Class de Thorstein Veblen
• An Economic Theorist`s Book of Tales de George Akerlof, laureat al Premiului Nobel în 2001
• The Conscience of a liberal de Paul Krugman
• The calculus of consent de James Buchanan
Editura Publica pregateşte şi prima colecţie de cărţi de leadership din România
Leadershipul este una din temele zilelor noastre. Corporaţiile, firmele mai mici cu afaceri de succes, indivizi cu profesii variate şi aflaţi în diverse stadii ale carierei, toţi îşi doresc să înţeleagă leadershipul şi să ajungă la acest nivel pentru beneficiile pe care le presupune.
Această colecţie va apărea în a doua jumătate a anului şi include lucrări ale unor autorităţi în domeniu precum Gary Hamel, John Kotter, Warren Bennis, C.K. Prahalad, Lynda Gratton sau Stephen Denning.
Portofoliul editurii Publica conţine în prezent 36 de cărţi. Ultimele apariţii sunt : “Confesiunile unui bancher toxic” semnată sub pseudonimul Cresus şi “Superclass” scrisă de David Rothkopf. În pregătire: “Noile reguli de marketing & PR” de David Meerman Scott.