Ce cărți pregătim pentru a doua jumătate a anului 2019


Titlurile pe care le vom propune pentru lecturare în lunile de vară: biografia tenismanei Kim Clijsters, biografia lui Einstein semnată de Walter Isaacson, o carte despre mini-obiceiuri și una despre performanță din perspectiva neuroștiinței, de la Steven Pinker și Michael Pollan câte o carte despre natura umană, Orhideea și păpădia – o carte despre personalitățile copiilor și educația pe care o alegem pentru ei, o carte despre cum să nu avem locuri de muncă haotice, iar de la Mark Miodovnik o nouă carte, cum altfel decât interesantă, în Co-lecția de știință.
Toamna o vom începe în forță cu ediția în limba română a longseller-ului semnat de profesorul Steve Peters: Paradoxul cimpanzeului.
După perioada concediilor, cărțile Digital MinimalismDream Teams și Measure What Matters ne vor ajuta să ne regăsim productivitatea, motivația și focusul. Iar serile le putem petrece alături de Sir David Attenborough și aventurile sale din sălbăticie.
Evan Ratliff e, printre altele, autorul extraordinarei cărți The Mastermind și gazdă, alături de Max Linsky și Aaron Lammer, a podcastului Longform (care intervievează autori de nonficțiune). Ratliff e fondatorul The Atavist Magazine și un jurnalist extrem de apreciat – a colaborat cu Wired, The New Yorker, National Geographic. Este editor fondator al Pop-Up Magazine, cel mai de success eveniment jurnalistic care se desfășoară live. IAR în luna octombrie veți avea ocazia nu doar să-i citiți cea mai recentă carte, ci să îl și cunoașteți, pentru că e unul dintre vorbitorii The Power of Storytelling 2019!
Luna noiembrie ne prinde cu pregătirile pentru #Gaudeamus2019, și, dacă totul decurge conform planului, vă vom aștepta la stand, printre alte noutăți bune, cu Algebra of Happiness – noua carte a lui Scott Galloway,  Loonshots – una dintre cărțile cele mai apreciate ale anului de față, semnată de Safi Bahcall, precum și cartea fondatorului ONG-ului charity: waterThirst.
Alte cărți pe care le supunem atenției la finalul anului:

  • noua biografie a lui Roger Federer 🎾
  • Bad Blood – cartea care a șocat o lume întreagă, semnată de jurnalistul care a investigat și descoperit adevărata poveste a start-up-ului biotech Theranos. Cartea e bestseller New York Times, a fost numită The McKinsey Business Book of the Year și una dintre cele mai bune cărți ale anului de către NPR, The New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Washington Post.
  • în Co-lecția de știință dr. Mai Thi Nguyen-Kim ne va convinge cât de cool e știința în general și chimia, în special 🧪
  • de la Clayton Christensen o carte care ar trebui să fie pe lista de lectură a inovatorilor secolului 21: Prosperity Paradox.
  • de la autorii Cum funcționează Google avem Trillion Dollar Coach, povestea lui Bill Campbell, cel care a influențat pe cei mai de succes antreprenori vizionari din Silicon Valley.

Și, desigur, noua carte semnată de Malcolm Gladwell: Talking to Strangers. Malcolm va veni la anul pentru prima dată în România, la Brand Minds 2020!
Mai multe detalii despre apariția exactă a cărților în board-ul Pinterest: În curând la Publica.