Cât de corectă e strategia pe care o alegi?

semnalulSemnalul și zgomotul este o carte care pornește de la întrebarea: de ce unele predicții au succes, iar altele nu? Tehnologia ne dă acces zilnic la un număr enorm de date, însă informația pe care o extragem este suficientă pentru a ne formula o opinie corectă?
Cartea semnată de Nate Silver, cea mai creativă persoană a anului 2013 în opinia publicației Fast Company, este un tur de forță în lumea științelor sociale: ce se întâmplă când informația întâlnește omul.
 

Dacă prima jumătate a cărții trece în revistă domeniile vieții noastre în care previziunea este esențială (și în care, în foarte multe situații, aceasta a eșuat), cea de‐a doua jumătate este dedicată speranței. Lecției. Exemplului care arată care sunt cheile către decelarea unui semnal de calitate.
Cartea lui Nate Silver este un semnal în marea de zgomot, pentru că ne arată, cu umor, onestitate și echilibru, care ne sunt limitele și care ne este puterea în a crea sens în universul informațional în care trăim.

Alina Stepan, Managing Director, Ipsos Research România
semnalul SC fata
Semnalul și zgomotul este remarcabil tradusă în limba română de profesorul Dan Crăciun și poate fi achiziționată de aici. Urmărește câteva cuvinte despre carte direct de la autor: