Castiga cartea ideii! Tema de weekend

Stiati cum a fost inventata bicicleta? Probabil ca nu, mai ales daca faceti parte din acea categorie de oameni care se uita din masina sau din mijloacele de transport in comun la cei care se aventureaza in trafic pe bicicleta.
Ei bine, povestea incepe cu…
A fost odata ca niciodata un baron pe nume Karl von Drais. Karl era mai excentric si, ca toti excentricii, voia sa fie altfel. De aceea a creat in 1817 un vehicul pe doua roti condus de un volan. Multa lume a preluat ideea si au tot dezvoltat-o de atunci incoace. Abia peste 40 de ani de la prototip, dispozitivului i s-au adaugat pedale si roti dintate. De atunci incoace s-au adus, pe rand, mici imbunatatiri.
Fiecare inventie are o poveste: o idee de plecare, ideea gandita pentru a fi implementata, ideea implementata sau produsul final.
La Publica ne place sa credem ca aducem idei. Prin autorii cartilor ce le publicam. Dupa 94 de titluri, am zis ca e cazul sa aducem o carte care studiaza ideile: de unde vin, cum vin, cum sunt puse in practica si cum evolueaza.
Steven Johnson e un erudit al ideii in cartea De unde vin ideile bune? istoria naturala a inovatiei.
Care e ideea/ inovatia fara de care nu-ti concepi viata acum? Raspunde concis si poti intra in posesia unui exemplar al cartii de mai sus.
Luni facem pe cineva fericit!