Cărți în pregătire la Publica

in curand1
Bine v-am regăsit! Să avem un an cu multe idei bune și cu lecturi care să ne inspire!
Ne-am gândit să divulgăm o parte dintre titlurile la care lucrăm momentan, în cazul în care întocmiți lista de lectură pentru anul 2016. Majoritatea sunt cele mai recente și aclamate titluri de nonficțiune, deci nu ar trebui ratate. Edițiile în limba română ale cărților pe care le vom menționa mai jos sunt programate pentru apariție în prima jumătate a anului 2016.
small-data-coverÎncepem cu o veste faină: pe 10 martie Martin Lindstrom va susține la București conferința The Future of Marketing în cadrul căreia se va lansa ediția în limba română a cărții SMALL DATA.
Pe parcursul întregii zile menționate mai sus autorul Buyology, Branduri senzoriale și Brandwashed ne va da pulsul noilor trenduri în comunicare. Pentru cei interesați de ceva mai mult, Martin va susține și un masterclass pentru un număr restrâns de persoane; informații mai multe la BrandMinds, organizatorului evenimentului.
Pentru cei interesați de economie și politici publice, un titlu de așteptat este PHISHING FOR PHOOLS, cartea semnată de Akerlof și Shiller, doi laureați Nobel în economie (în anul 2001, respectiv 2013). Exemplele care ne arată reversul medaliei mânei invizibile oferă una dintre cele mai interesante și phaine cărți recente din Co-lecția de economie. Februarie.
Iubim să citim cărți și autori care ne fac să privim lumea altfel. De aceea o mare parte din titlurile Publica pe care le pregătim vin din două categorii răsfățate ale cărților de nonficțiune: științe sociale și economie comportamentală.

 • NUDGE. Improving Decisions about Health, Wealth and Happiness de Richard Thaler și Cass Sustein. Mai.
 • BLACK BOX THINKING. Why Most People Never Learn from their Mistakes but Some Do de Matthew Syed. Martie.
 • THE SMARTER SCREEN. Surprising Ways to Influence and Improve Online Behavior de Shlomo Benartzi, Jonah Lehrer. Mai.
 • ORIGINALS. How Non-Conformists Move the World – cea mai recentă carte a lui Adam Grant, cu o prefață semnată de Sheryl Sandberg. Aprilie.
 • MORE HUMAN. Designing a World Where People Come First de Steve Hilton, Jason Bade, Scott Bade. Iunie.
 • HOW TO HAVE A GOOD DAY. Harness the Power of Behavioral Science to Transform Your Working Life de Caroline Webb. Aprilie.
 • MODERN ROMANCE. Mixul între amuzantul Aziz Ansari și sociologul Eric Klinenberg ne oferă una dintre cele mai interesante cărți recente, despre dragostea în zilele noastre (și influența tehnologiei asupra ei). Aprilie.

Alte titluri de business și dezvoltare personală:

 • PRESENCE. Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges de Amy Cuddy.
 • THE POWER OF HABIT. Why We Do What We Do, and How to Change de Charles Duhigg. Mai.
 • SHOW AND TELL. Dan Roam, autorul Pe spatele șervețelului, ne învață în această carte cum să facem prezentări memorabile. Aprilie.
 • DEEP WORK. Rules for Focused Success in a Distracted World de Cal Newport. Martie.
 • THE ALLIANCE. Managing Talent in the Networked Age. Aprilie.
 • THAT’S NOT HOW WE DO IT HERE. Autorii Aisbergul nostru se topește (cartea cu pinguini) ne pregătesc o carte despre cultura organizațiilor care prosperă după ce trec prin situații nefavorabile. De data aceasta personajele nu sunt pinguini, ci manguste africane (suricate).

Seria Narator de povești reale bine scrise va fi completată în luna mai de al doilea titlu semnat de minunatul David Sedaris: ME TALK PRETTY ONE DAY – despre cum a încercat să învețe franceza, dar și alte eseuri la fel de amuzante. A doua carte din această serie e programată tot pentru luna mai: THE DEVIL AND THE WHITE CITY de Erik Larson – pentru cei care iubesc podcastul Serial sau Making a Murderer de pe Netflix, e un must-read.
Noutățile Victoria Books ale primei jumătăți a anului 2016 vor fi autobiografia lui Jimi Hendrix (februarie), biografiile lui Michael Jordan și a talentatei Meryl Streep.
Până la primele apariții ale anului 2016, vă invităm să frunzăriți cele mai recente titluri. Săptămâna aceasta înregistrăm comenzile, dar le vom procesa începând cu ziua de luni, 11 ianuarie. Mulțumim pentru înțelegere!
ian-2016