Amy Cuddy despre echilibru și prezență

Amy-Cuddy-presenceAmy Cuddy este cunoscută în întreaga lume pentru discursul ei TED din 2012, al doilea ca număr de vizualizări din istoria TED.
În timpul facultății Amy a fost implicată într-un accident de mașină și a fost diagnosticată cu o traumă cerebrală, iar medicii i-au spus că nu va fi capabilă să-și termine studiile. ”Mulți ani după traumatismul cerebral am încercat să pozez în persoana care fusesem înainte… mă simțeam ca o impostoare, o impostoare în propriul corp. Trebuia să învăț din nou cum se învață.
După o perioadă lungă de terapie ocupațională, terapie cognitivă, logopedie, fizioterapie, consiliere psihologică, Amy nu doar a terminat facultatea, ci a ajuns să fie profesor și cercetător la o universitate de top: Harvard Business School. Povestea ei, împreună cu rezultatele studiilor despre influența comportamentului nonverbal și a deciziilor instantanee asupra oamenilor, fac din Prezență. Găseşte-ţi echilibrul între corp şi minte în faţa marilor provocări una dintre cele mai apreciate cărți publicate recent.
prezenta_publica
 
Prezența este despre momente. Despre a fi prezent în momentele care ne pun cele mai mari piedici.
Prezența este starea de contact cu adevăratele noastre gânduri, sentimente, valori și potențial, precum și capacitatea de a le exprima nestingherit.
Este o stare care vine și pleacă. E un fenomen care se întinde de la un moment la altul. Starea de prezență își face apariția când ne simțim puternici, invincibili.
Când ne simțim prezenți, vorbirea, expresiile faciale, postura și mișcările ni se aliniază. Se sincronizează și se concentrează. Prezența ne face interesanți. Nu mai luptăm cu noi înșine, ci suntem noi înșine.
Vestea cea mai bună este că putem obține starea de prezență îmboldindu‑ne câte puțin, făcând mici ajustări în limbajul corporal și starea de spirit. Ne putem autoinduce prezența.
”Poate ajuta prezența în a obține mai mult succes, în sensul tradițional? Se prea poate. Dar mai important este faptul că ne permite să facem față situațiilor stresante fără anxietate, teamă și groază și să ieșim din ele fără regrete, îndoieli și frustrare, știind că am făcut tot ceea ce puteam face. Că ne-am reprezentat pe noi înșine și aptitudinile noastre în mod precis și complet. Că le‑am arătat celorlalți cine suntem cu adevărat. Că ne-am arătat nouă înșine cine suntem cu adevărat.”
Iată TED talk-ul lui Amy Cuddy despre postúrile puternice, care a pornit ideea studiilor care stau la baza cărții Prezență: