A fost Bookfest, 2009

Bucureşti, 22 iunie – Prezenţa editurii Publica la Salonul de carte Bookfest din iunie 2009 a adus 35 de cărţi de afaceri, 18 dintre titluri publicate în 2008- multe dintre acestea fiind deja best-seller pe plan naţional- plus alte 7 titluri publicate de la începutul anului 2009 pâna în prezent.
Cărţile vedetă la această ediţie au fost:
Confesiunile unui bancher toxic, semnată sub pseudonimul Cresus-de către un fost director al unei mari bănci din Franţa- publicată în parteneriat cu săptămânalul de business Money Express. Pe primul loc în vânzările de la târg, cu peste 300 de expemplare.
“Mediul de afaceri din Romania şi mai ales sistemul bancar, suferă de o lipsă acută de încredere în această era a turbulenţelor, cum a denumit-o Alan Greenspan. Cum încrederea are loc între două părţi şi necesită o bună cunoaştere reciprocă, demistificările relatate în această carte pot contribui la refacerea încrederii, de care avem cu toţii atâta nevoie”, declară Bogdan Ungureanu,directorul editurii Publica.
Pe locul doi, cu peste 200 de exemplare vândute, se află Funky Business Forever de Kjell Nordstrom şi Jonas Ridderstrale, cea mai mobilizatoare biblie a filozofiei moderne de afaceri.
“Viitorul este al celor care ies în faţă în perioade în care toţi stau pe loc. Funky Business Forever este o strigare la luptă. Aspiră, inspiră şi transpiră ca să poţi schimba ceva; numai astfel te vei putea bucura de capitalism”, declară autorii cărţii. Cartea a fost publicată în parteneriat cu revista Money Express.
Pe locul trei, cu peste 200 de exemplare vândute, se află cel de-al doilea titlu din Co-Lecţia de economie, Întoarcerea economiei declinului şi criza din 2008 de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie din 2008.
În această nouă şi substanţial revizuită ediţie a Întoarcerii economiei declinului, Krugman arată cum neputinţa de a ţine pasul, prin reglementare, cu un sistem financiar tot mai ieşit de sub control a împins Statele Unite şi restul lumii în cea mai gravă criză financiară din anii 1930 încoace. De asemenea, el descrie şi măsurile care se impun pentru a limita amploarea crizei şi a readuce pe linia de plutire o economie mondială care alunecă într-o recesiune profundă”.
Co-Lecţia de economie este o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank.
“Interesul ridicat al cititorilor pentru aceste trei titluri demonstrează o conştientizare a situaţiei actuale, a măsurilor care trebuie luate, dar şi o pregătire pentru sfârşitul crizei. Sunt cărţi care oferă informaţii nepreţuite, singurele în măsură să furnizeze răspunsuri într-o lume imprevizibilă şi într-o continuă schimbare”, a adăugat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.
“Tot în cadrul Salonului de carte Bookfest s-a epuizat şi primul tiraj al cărţii Screw it, Let`s do it! semnată de Richard Branson. Privesc cu optimism către cei care vor citi aceste cărţi. Procesul de schimbare prin care trec astăzi companiile , precum şi regândirea întregului sistem va fi mai uşor de înţeles. De asemenea, succesul pe care l-am înregistrat prin participarea la această ediţie a Târgului de Carte Bookfest ne confirmă poziţia ca lideri pe piaţa cărţilor de business şi direcţia pe care o urmăm prin titlurile din planul nostru editorial”, a declarat Ungureanu.