Skip to main content

Dorim să vă mulțumim că ați fost alături de noi și de cele 45 de cărți noi care au văzut lumina tiparului în acest an.

Am început anul cu o carte Narator a unui medic diagnosticat cu o boală rară și povestea lui pentru a-și transforma speranța în fapte și terminăm anul cu o nouă carte în Co-lecția de știință semnată de un talentat fizician care face o paralelă între termodinamică și relatarea biblică despre Moise și rugul arzând. Cum a fost anul între aceste două „bookends”, pe scurt, mai jos.

În categoria

Povești de viață remarcabile

Spărgătoarea de coduri, noua carte semnată de Walter Isaacson, apare în aproape toate topurile de lectură ale publicațiilor sau personalităților din întreaga lume. Cum remarca cineva: această carte marchează confluența dintre scriitorul perfect, subiectul perfect și sincronizarea perfectă.

 • 3 cărți Narator greu de lăsat din mână semnate de un medic, un copywriter și un chef
 • o (auto)biografie Victoria Books: cea a lui Flea, interesantul basist de la Red Hot Chili Peppers
 • menționăm aici și memoriile lui Hans Rosling și biografia matematicianului-investitor, Jim Simons.

Anul acesta am publicat

8 cărți noi și foarte interesante în Co-lecția de știintă

Ne bucurăm tare mult pentru succesul fiecărei cărți din această colecție ai căror autori (medici, cercetători și oameni de știință talentați) publică cele mai noi descoperiri din domeniile de interes, scrise bine și pe înțelesul tuturor. Noile descoperiri dintr-un domeniu pot inspira altele dintr-un domeniu total diferit, de aceea recomandăm călduros cărțile din această colecție (un exemplu despre universalitatea cărților de știință: cartea despre fungi a inspirat o colecție de haute couture).

1× Publica Extra

O carte de istorie inedită, plină nu doar de cultură generală, cât de sfaturi personale.

2× cărți Publica Youngster

…care nu trebuie să lipsească din bibliotecile tinerilor cititori pentru că explică pe înțelesul lor anatomia umană, precum și gestionarea sentimentelor umane: Anatomia lui Kay și Cimpanzeul meu ascuns.

Fie că suntem antreprenori, manageri, angajați sau freelanceri,

cărțile de antreprenoriat, dezvoltare personală, leadership și științe sociale

— ne îmbunătățesc și ne schimbă stilul de gândire și de abordare. De la Company of One la O lume fără e-mail, de la sfaturile lui Seth Godin la cele ale lui Tom Peters și Martin Lindstrom, de la Post Corona semnată de interesantul profesor Scott Galloway la cărțile care ne fac să vedem cu alți ochi problemele cu care ne confruntăm: Nu asculți, Capcana sfaturilor, Regândește, Belonging, Munca echitabilă, Mentalitatea de cercetaș, Ascendent, Raționalitatea, Idei rebele, Căutătorii de tipare — doar câteva dintre titlurile remarcabile publicate în acest an. Nu putem trece cu vederea excelenta carte semnată de antropologul James Suzman despre istoria muncii.

🤭😄🤣

Pentru cine dorește o lectură cu râsete, recomandăm oricare dintre aceste titluri: Anatomia lui Kay, Umilul Pi, O istorie dată naibii, How to.

Dintre cele 10 cărți semnate sau co-semnate de autoare și publicate în acest an, 6 sunt bestselleruri.

Anul acesta am publicat o carte semnată de #autoriromâni:

Nu te găsesc pe nicăieri, de Laura Ionescu

O noutate a anului 2021:

primele audiobookuri Publica!

Trei dintre ele pot fi ascultate în aplicația Echo: O viață pe planeta noastră a lui Sir David Attenborough în lectura excelentă a lui Adrian Titieni, preferata publicului ascultător Începe cu de ce de Simon Sinek / Gabriel Spahiu, și 16 ore de Open, autobiografia lui Andre Agassi în lectura lui Lucian Pavel. Urmează în curând Dark Cockpit în lectura autorilor cdt. Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș, precum și Liderii mănâncă ultimii de Simon Sinek citită de Gabriel Spahiu.

Iată topul vânzărilor din 2021 al cărților publicate în acest an:

 1. Nu te găsesc pe nicăieri de Laura Ionescu
 2. Regândește de Adam Grant
 3. Nu asculți de Kate Murphy
 4. Umilul Pi de Matt Parker
 5. Arta măcelăritului de Lindsey Fitzharris și Medicina sentimentelor de Julia Fischer
 6. Călăuzele tăcute de Steve Peters
 7. Ascendent de Laura Huang și Practica de Seth Godin
 8. Remarcabila viață a pielii de Monty Lyman
 9. Anatomia lui Kay de Adam Kay
 10. Munca de James Suzman

Mulțumim cititorilor pentru crearea acestui top frumos!

Între 30 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 vom fi în vacanța de final de an, iar comenzile intrate în această perioadă vor fi expediate luni, 3 ianuarie 2022.

Lecturi plăcute, un final de an liniștit și multă sănătate!