An nou, plan editorial nou. Vă invităm ca, împreună cu noi, să dați paginile câtorva titluri interesante de nonficțiune: știință, psihologie și științe sociale, memorii de neuitat și cărți de business relevante. Încurajăm călduros să dați o șansă și cărților care sunt din alt domeniu decât strict cel de interes: o să fiți surprinși de idei interesante care, credem noi, nu pot decât să inspire alte idei interesante.
Ianuarie
- Începem anul cu un thriller medical, semnat de doctorul cercetător David Fajgenbaum, diagnosticat după îndelungi investigații cu o boală rară ale cărei simptome oscilează între cancer și boli autoimune: În căutarea vindecării.
- De la publicarea în 2012 a bestsellerului internațional care ne-a ajutat să ne înțelegem mai bine — Paradoxul Cimpanzeului —, profesorul Steve Peters a creionat 10 obiceiuri care să ne ajute să înțelegem de unde provin unele dintre comportamentele și convingerile distructive învățate și să le oferim modalități de înlocuire a acestora cu comportamente și convingeri constructive. Extra veste bună: noua carte va fi disponibilă și în varianta ilustrată, pentru tinerii cititori!
- Prima carte care va fi publicată în acest an în Co-lecția de știință vine de la dr. Julia Fischer: Die Medizin der Gefuhle, despre ce se află în spatele emoțiilor noastre.
Februarie
- Cartea de știință a lunii este semnată de dr. Monty Lyman: The Remarkable Life of Skin.
- Se spune că You’re Not Listening de Kate Murphy este pentru ascultare ceea ce a fost/este Quiet pentru introvertiți.
- Fanii Red Hot Chili Peppers (și nu numai) se vor delecta cu memoriile lui Flea, basistul celebrei formații.
- De la David Epstein, autorul bestsellerului Range, vine The Sports Gene (prima lui carte publicată în original).
Martie
- Laura Huang, profesoară apreciată la Harvard Business School, semnează Edge, cartea care ne arată cum putem să folosim avantajos chiar și punctele mai puțin forte.
- De ziua internațională a numărului Pi (martie 14, desigur) avem amuzanta carte Humble PI de Matt Parker.
- De la Paul Jarvis, veteranul din tehnologie, vine cartea The Company of One în care argumentează cu succes, spunem noi, de ce companiile mici sunt viitorul businessului.
- Cartea Truth de Hector Macdonald este propunerea noastră pentru cei interesați de comunicare, de științe sociale și de economie comportamentală.
Aprilie
- De la profesorul nostru preferat de la NYU Business School, Scott Galloway, vine Post Corona: o carte despre cei care vor câștiga și cei care vor pierde în urma pandemiei actuale.
- O carte pe care toți cei care iau decizii ar trebui să o citească: The Biggest Bluff de Maria Konnikova, jurnalista care, în documentarea acestei cărți, a ajuns să fie și câștigătoare de turnee mari de poker. Probabil genul de bestseller după care s-ar face un serial de succes.
- Cui îi era dor de Peter Wohlleben? Nouă sigur da; așa că pregătim cu drag cea mai recentă carte a lui despre legătura secretă dintre natură și omenire.
- De la Jamer Hunt, profesorul de la Parsons School of Design pasionat de designul interdisciplinar, avem cartea Not to scale din care cu toții avem multe de învățat.
- De la Seth Godin: The Practice
- How to, cea mai recentă carte semnată de Randall Munroe
Luna mai vine cu mai multe nume grele, din domenii diferite: Hans Rosling, Adam Grant, Martin Lindstrom și David Sedaris!
Iunie
- Copiii vor primi de 1 iunie 2021 cartea lui Adam Kay: Kay’s Anatomy!
- Copiii mai mari pot primi cartea Every Life is on Fire de Jeremy England, fizicianul preocupat de originea și scopul vieții pe pământ sau
- geniala carte despre Jim Simons — The man who solved the market — scrisă de reporterul Wall Street Journal, Gregory Zuckerman.
Și da, e adevărat: lucrăm și la The Code Breaker de Walter Isaacson — cartea despre Jennifer Doudna, câștigătoarea premiului Nobel în medicină, la Work — interesanta carte despre istoria omenirii din prisma ocupațiilor oamenilor, semnată de antropologul James Suzman și la Eat a Peach, memoriile lui David Chang, fondatorul Momofuku.
Ca de obicei, am păstrat și câteva surprize — credem noi, plăcute — care vor fi anunțate la vremea potrivită.
Să fie un an cu lecturi folositoare și care să inspire idei bune!