Skip to main content

Dacă la începutul anului ne gândeam cum să facem să îl aducem pe o scenă în România, anul 2020 ne-a mai surprins recent cu o veste tristă: Sir Ken Robinson a decedat în 21 august din cauza unui cancer galopant.
Doctor în educație, autor de bestselleruri internaționale și un reputat specialist în domeniul creativității, inovației și a resurselor umane, Sir Ken Robinson a fost și unul dintre cei mai buni speakeri din lume, discursurile sale având un impact profund asupra publicului: cu peste 60 de milioane de vizionări, discursul său TED din 2006, Do schools kill creativity?, a fost cel mai urmărit din istoria TED Talks.

Publicațiile Time, Fortune, CNN l-au numit „una dintre cele mai importante voci ale zilelor noastre”. Revista Fast Company — „unul dintre gânditorii de elită ai lumii în ceea ce privește creativitatea și inovația” și a fost inclus în lista Thinkers50 a celor mai importanți lideri de opinie în domeniul afacerilor la nivel mondial.
Fie că se focusa pe a ne ajuta să ne înțelegem cine suntem cu adevărat și să ne găsim drumul spre o viață împlinită, fie că ne-a inspirat să regândim modul în care privim educația și sistemul de învățământ, cărțile sale sunt de căpătâi pentru orice ministru al educației, inspector, profesor sau părinte.

Pentru cine vrea să audă, iată câteva dintre gândurile lui mai recente (7 mai) privind viața noastră pe acest pământ și educația în vremea pandemiei: