Skip to main content

Care e cel mai bun cadou pe care îl poți oferi? Poate fi o experiență care nu se uită niciodată, poate fi o idee atât de originală încât să transforme vieți, poate fi ceva practic dar care să ajute la formarea unui obicei bun, poate fi ceva care să motiveze și să inspire.
Nu doar că stă în puterea ta să oferi cel mai bun cadou, ci chiar să fii super-eroul/super-eroina zilelor noastre atât de agitate! Cum? Ai puterea să oprești timpul pentru cineva atunci când îi oferi o carte greu de lăsat din mână.

… e mai plăcută alături de un ghid experimentat. Câteva dintre călăuzele noastre: profesorul de știința materialelor care invită cititorul într-o călătorie cu avionul pe parcursul căreia aflăm tot ce se poate ști despre lichidele care fac posibilă (și imposibilă) viața noastră, Michael Pollan alături de care experimentăm psihedelicele și efectele lor și Sam Kean care ne arată cât de fascinant poate fi tabelul periodic al elementelor (și să regretăm că nu ne-a fost prezentat atât de minunat).

… poate fi exact la intersecția mai multor domenii. De exemplu: un pilot și un trainer ne arată cum să ne îmbunătățim comunicarea, un intelectual al zilelor noastre ne duce într-o călătorie prin istoria omenirii pentru a ne arăta cum am ajuns să gândim azi, un jurnalist talentat ne oferă acces într-o industrie care-și ține ușile închise cu efectul schimbării comportamentului de consum, un fizician și antreprenor în domeniul medical ne arată cum să cultivăm idei țicnite pentru binele organizațiilor noastre.

Poveștile de viață ale unor oameni mai mult sau mai puțin celebri, bine scrise, pot da acel imbold necesar multora pentru a depăși primul pas.

Lecturi greu de lăsat din mână:

La achiziția oricăror 3 cărți Publica disponibile, plătești doar două, a treia fiind cadou. Oferta e valabilă în perioada 16–19 decembrie, iar cartea cu prețul cel mai mic este automat cartea cadou.