Skip to main content

Geniile, tocilarii și hackerii erei digitale

Publicat la 1 aprilie ‘15

inovatorii_walter isaacson_editurapublicaInovatorii este o carte care nu ar trebui ratată de:

  • persoanele care iubesc fun facts;
  • cei care vor să răspundă bine la întrebările curioase ale copiilor: Cum funcționează x? de ce? și așa mai departe;
  • cei pasionați de istorie, tehnologie sau istoria tehnologiei;
  • antreprenorii și liderii care vor să înțeleagă mai multe despre cum pot avea colaborări de succes.

 
Povestea celor care au creat revoluția digitală în versiunea lui Walter Isaacson se întinde pe 500 de pagini, plus note; partea bună e că n-o să mai observi acest detaliu, odată începută lectura.
Feminiștii vor iubi faptul că primul algoritm de programare publicat vreodată apare în anul 1843 sub semnătura Adei (Byron) Contesă de Lovelace. Însă pentru ca o idee sau un curent să ia amploare e nevoie de sincronizare cu mediul, și din păcate au fost nevoie de 100 de ani de la predicțiile Adei pentru ca era digitală să ia avânt.
Computerul. Programarea. Tranzistorul. Microcipul. Jocurile video. Internetul. Computerul personal. Software. Online. Web. Acestea sunt conceptele cărora autorul le dă atenție: cine le-a inventat, cine le-a perfecționat, cine a revoluționat fiecare dintre aceste obiecte și servicii pe care le folosim zilnic.
Lecția principală desprinsă din paginile celei mai recente cărți semnate de Isaacson este următoarea: în marea majoritate a cazurilor inovația se naște în cadrul unor echipe, în special în echipele cu indivizi care dețin specializări variate.
inovatorii_isaacson