Skip to main content

Câștigă noutatea Publica, cu autograful autorului!

Publicat la 15 mai ‘12

tyler-cowen_1
A fost de ajuns să citim primele pagini din cea mai recentă apariție Publica și să nu mai lăsăm cartea din mâini!
Tyler Cowen, prin a lui Creează-ți propria economie, ne-a surprins cu un stil direct și o analiză vizionară a comportamentelor noastre actuale. Este un must read pentru toți cei interesați să afle insight-uri și explicații legate de viața noastră mai mult sau mai puțin socială.
Vă dați seama ce bucurie a fost să avem ocazia să ne întâlnim cu autorul la București!
După ce i-am ascultat ideile legate de viitorul apropiat al economiei, ne-a complimentat pentru coperta frumoasă și chiar ne-a felicitat pentru calitatea deosebită a traducerii în limba română!
Nu l-am lăsat să plece fără să ne acorde un autograf și – fiindcă ne-am gândit și la voi – l-am rugat să semneze câteva cărți în plus.
Așadar avem 5 cărți Creează-ți propria economie cu autograful autorului.
Dacă vrei să intri în posesia unui exemplar, participă la concursul de mai jos și poți fi unul dintre câștigători.
Spune-ne, în opinia ta, care va fi job-ul cel mai căutat peste 20 de ani?
Așteptăm pronosticul tău în comentariul acestui post până joi, 17 mai.
 

18 Comments

 • jo spune:

  As zice, si imi place sa cred ca cel mai cautat job peste 20 de ani va fi cel de freelancer, din ce in ce mai multi oameni incercand sa isi foloseasca expertiza direct in sprijinul clientului, fara intermediari de orice fel.

 • Ioana spune:

  eu cred ca cea de blogger va fi cea mai cautata si profitabila meserie in viitor..

 • George Colang spune:

  Cu siguranta jobul cel mai cautat va fi un om al imaginii. Adica, o persoana destul de iscusita intr-ale manipularii, retoricii, imaginarului. Timpul va genera si mai multe oportunitati de promovare pentru diverse firme, insa acestea vor fi puse in fata unei barbarii digitale. Foarte multa informatie va face omul nu sa se apropie de produs, ci sa fuga de el. Acesta va fi efectul pervers al multiplicitatii alegerilor. Ei bine, cel care va reusi sa faca loc, sa aiba o imagine clara asupra produsului pe care-l va vinde, acesta va fi si cel care va sta in picioare. Deci, job-ul viitorului, un expert in publicitate, si nu numai, in strategii de implementare a diverselor platforme online, virtuale, dar si sociale.

 • Sonia B. spune:

  Cred ca cel mai important pas din viata mea a fost momentul in care am renuntat sa mai astept si mi-am creat propria oportunitate de angajare. A durat mult timp panha sa-mi pot plati un salariu. A mai durat si pana am dobandit cunostintele, abilitatile si atitudinile necesare caci mi-am spus „o sa fiu antreprenor!” Domeniul e mai putin important caci un antreprenor va cauta mereu sa aduca ceva nou intr-un domeniu care-l pasioneaza. Asta cred ca e job-ul viitorului: Antreprenor in domeniul care te pasioneaza atat de mult incat sa muncesti fara sa simti ca muncesti si sa investesti nu doar timp si cunostinte ci mult mai mult – te investesti pe tine cu totul, cu tot ce esti si cu tot ce ai putea fi si ai putea sa realizezi in jurul tau. Mai mult…creezi locuri de munca pentru alte persoane si investesti direct in comunitatea ta. Daca mai intra in discutie si o misiune sociala a fiecarei afaceri deja imi place viitorul! Cred ca jobul cel mai cautat o sa fie antreprenorul, fie el antreprenor social sau antreprenor clasic (for profit). Abia apoi vor fi IT-istii 🙂

 • Diana Dorobantu spune:

  Personalizatorul de experiente – omul care in functie de profilul tau (varsta, ce iti place sa faci, mediu in care lucrezi, etc.) iti poate recomanda o experienta memorabila sau un produs care sa ti se potriveasca precum o manusa.

 • Valeria Tudor spune:

  Este greu să anticipăm astăzi care va fi cel mai căutat job peste 20 de ani, dat fiind faptul că există factori extrinseci care ar putea afecta o anumită industrie (de exemplu, adâncirea crizei economice). Totuşi, privind cu speranţă şi optimism industria comunicării, în care activez-lucrez, îmi place să cred că denumirea de „Digital Architect” va putea fi găsită pe fişa postului a unui angajat (devenind cel mai apreciat/căutat job în jurul anului 2030) şi că toate companiile se vor adapta noului val de comunicare online. Content is king! 🙂

 • Alina Dascalu spune:

  cred ca job-ul cel mai solicitat in viitor va fi o combinatie intre consultant de imagine si psihoterapeut, un fel de trainer personal:)

 • Flavius Pop spune:

  Eu cred ca peste 20 de ani cel mai cautat job va fi cel de „Personal Branding” pentru ca (1)vor fi multi coach si freelancer care vor avea nevoie de promovarea propriei persoane si (2) populatia va creste cu 2-3mld si nu va fi de ajuns un comportament exemplar vei avea nevoie si de o promovare a ta foarte buna.

 • Mircea Mihai spune:

  Avand in vedere dependenta de platformele mobile, cel mai solicitat job va fi acela de programator in acest domeniu .

 • Andreea spune:

  O sansa foarte mare o vor avea cei care activeaza in domeniul geneticii datorita ritmului de dezvoltare si a faptului ca oricine va avea un copil va fi interesat de modalitatile de evitare a bolilor posibile…..deci meseria de genetician poate ajunge in top .

 • Alexandru spune:

  Nu cred ca abordarea „cel mai cautat job al viitorului” este obiectiva. Fiecare dintre noi alegem sa lucram intr-un anumit domeniu, prin propriile dorinte sau influentati de familie. Unii viseaza la un loc de munca care doar sa le asigure un minim de existenta. Altii aleg antreprenoriatul, pentru a distruge grijile legate de finante. Privind subiectiv, actuala generatie isi doreste ca dupa terminarea liceului, sa ocupe pozitia de Bo$$. Nimic mai mult. Bani, masini, case, vacante, valoare. Munca? What’s that? Toate cele mentionate vin de la sine, exact ca in videoclipuri. E un punct de vedere pesimist. Cel optimist ar fi ca cele mai cautate job-urile viitorului sa fie in sectorul Green Energy & Sustainability. Ceea ce consider ca fiind un scenariu plauzibil.

 • Olga spune:

  As miza pe meseria de consilier genetic in masura in care este o meserie care abia face primii pasi in Romania Tot mai multi oameni incep sa apeleze la acest tip de serviciu care imbina seriviciile psihologice cu cele de informare in ceea ce priveste domeniul geneticii.

 • Bogdan spune:

  Eu cred ca postul cel mai cautat peste 20 de ani va fi cel de vanzator. Un om care vinde e o necesitate pentru oricine.

 • Mihai spune:

  Cred ca instalator 🙂
  Si cred asta fiindca azi nimeni nu mai vrea joburi din astea unde te „murdaresti”. O sa fie „inflatie”de manageri, IT-isti, freelanceri etc. Dar cind ti se va sparge o teava o sa constati ce greu dai de un meserias 🙂
  Un „freelancer”instalator va putea cistiga daca il duce capul cit un IT-st bun.
  🙂

 • Cristi spune:

  O probabilitate ar fi ca cel mai cautat job va fi cel de muncitor necalificat. Nimeni nu o sa mai vrea sa munceasca, toata lumea avand blog sau cel putin o mini afacere pe net 🙂
  Alt job foarte cautat va fi probabil legat de marketingul pe net. Vor fi nevoie de specialisti care sa faca site-urile mai rapide, mai frumoase. Vor fi nevoie de specialisti care sa le intretina. Vor fi nevoie de specialisti care sa creeze noi servicii adaptate vremurilor de atunci. Cred ca programarea are sanse mari sa devina una din cele mai cautate meserii 🙂

 • Raluca spune:

  Cele mai cautate job-uri vor fi cele executive, pe care le putem incadra momentan in clasa de mijloc. Pana atunci o sa avem destul timp incat sa marim distanta dintre oamenii saraci si bogati, iar cand discrepanta va fi prea mare, va trebui sa aducem distanta in limite normale 🙂

 • Angela spune:

  Mulțumim tuturor pentru răspunsuri! Cred că ne-au făcut pe toții să ne oprim din ceea ce făceam și să ne gândim puțin la viitor, implicit la viitorul nostru.
  Am adresat această întrebare deoarece aceasta a fost și prima din sesiunea Q&A la care a răspuns Tyler Cowen când a fost la București.
  Pe scurt, Cowen a enumerat trei categorii de job-uri despre care el crede că vor fi foarte căutate în viitor: tehnice (programare, care să întrețină roboții), personal trainers (care nu pot fi înlocuiți de roboți – de exemplu, instructor de yoga), comunicare strategică (fiindcă internetul va fi o parte mult mai activă în viața noastră).
  Mai mult sau mai puțin exact, ați acoperit cu toții răspunsul lui Cowen, astfel că cei 5 câștigători vor fi desemnați prin tragere la sorți.
  Succes!

 • Angela spune:

  Ok, norocoși au fost următorii:
  1. Diana Dorobanțu
  2. Olga
  3. Alexandru
  4. Valeria Tudor
  5. George Colang
  Să o citiți cu plăcere și așteptăm feedback după lecturarea cărții!