Skip to main content

Start la sezonul de… lectura!

Publicat la 30 septembrie ‘11

Daca credeam ca Agassi e doar un jucator bun de tenis, prin intermediul autobiografiei lui vedem viata omului din spatele imaginii. Surpinde cu o poveste captivanta nu doar pe iubitorii tenisului sau pe cei interesati de ce sacrificii cere performanta.
Nu stiu cati va amintiti de vremurile cand Agassi avea pe cap un par foarte funky sau aveti in minte doar discursul de ramas-bun adresat publicului de la U.S. Open 2006; de omul cu mersul de porumbel care a renuntat la scoala la varsta de 16 ani sau omul al carui colegiu pentru copiii fara posibilitati are o rata de admitere 100% la facultatile americane.
„Eu am descoperit tarziu magia cartilor. Dintre multele greseli pe care vreau ca ei [copii mei] sa le evite, aceasta este undeva in fruntea listei.” Andre Agassi
Tu ce sfat ti-ai da daca ai avea posibilitatea sa te intalnesti cu tine, cel/cea de acum 10 ani?
Un exemplar din cel mai recent titlu Victoria Books – Open, autobiografia lui Andre Agassi – va fi oferit raspunsului cel mai inedit.

9 Comments

  • Adelina spune:

    Sa nu-mi pierd vremea si banii degeaba facand o facultate in Romania

  • Razvan Stan spune:

    As alege sa ma implic mai mult in evenimente de dezvoltare personala si business. Sunt foarte multe evenimente gratuite atat offline cat si online la care putem participa. Doar asa as putea sa imi largesc cercul de cunostinte si as afla lucruri extraordinare de la oameni cu experienta.
    Am inceput sa fac asta de doi ani, si vad rezultate remarcabile. Daca o faceam acum 10 ani, eram la un nivel mult mai sus.
    Un al doilea lucru pe care l-as face e sa citesc carti foarte bune. Daca as fi inceput acum 10 ani, imi inbunatateam cunostintele cu experiente mult mai multe, nu ar mai fi trebuit sa experimentez pe pielea mea lucruri la care le-as fi gasit deja solutii, vazand cum s-au descurcat altii in aceeasi situatie.
    Un sfat: cititi carti remarcabile, din care aveti ce invata, si participati la evenimente ca sa cunoasteti oameni care au experienta si va pot amplifica valoarea.

  • Mirei spune:

    Sincer, mi-as mai da un sfat pe care l-am mai primit: sa nu imi fie niciodata frica de esec si sa incerc chiar si numai de dragul de a incerca.

  • Flavius spune:

    Avand in vedere ca am acum am 16 ani, si ar trebui sa-mi dau un sfat avand 6 ani e mai greu dar totusi sfatul pe care mi l-as da ar fi urmatorul:
    „Incepe sa citesti carti de dezvoltare personala si incepe sa faci voluntariat daca poti inainte de 10 ani pentru ca te va ajuta foarte mult in construirea propriului viitor.”

  • Adelina spune:

    Flavius, e un sfat foarte bun ceea ce scrii tu
    Eu am inceput sa citesc carti de dezvoltare personala cand aveam 16 ani.
    Prima carte a fost ”Puterea mintii” scrisa de Iordache Bota, pe urma au urmat cartile lui Dale Carnegie, Allan Pease, Napoleon Hill, ma rog cartile care erau la moda in 1999-2000. Cartile suplinesc foate mult educatia din familie si scoala.
    Cu atat mai bine daca ai putea sa mentionezi cateva titluri de astfel de carti

  • Adelina spune:

    sa stii , daca romanii ar fi cititit mai mult sau daca ar citi si alte carti in afara de romane am face cativa pasi foarte buni inainte in ceea ce priveste educatia si starea generala: sociala si economica a Romaniei.
    Lipsa banilor, sau faptul cartile sunt foarte scumpe nu e o scuza, in ultima instanta exista si biblioteci.
    La Cluj a fost un proiect foarte frumos realizat de biblioteca judeteana si cativa voluntari, Pe timpul verii au facut o caravana care ducea carti spre a fi impumutate la sate.

  • Sonia spune:

    Cea de acum 10 ani ar fi o adolescenta careia i-as spune „fa ceea ce vrei sa faci, oricum nu vei asculta de nimeni si de nimic, nici daca ti-as spune ca EU sunt un TU trecut prin viitorul tau. Asa ca iti spun ceea ce probabil cunosti deja: bucura-te de lucrurile cu adevarat importante: de familie, de fratele tau si de sora, de parintii tai si de prieteni. Bucura-te de zilele in care nu se intampla nimic si pe care le consideri banale si linistite caci le vei simti lipsa in viitor. Bucura-te de timp caci acum este gratis iar peste 10 ani vei vrea sa platesti pentru orice minut in plus pe care l-ai putea avea intr-o zi. Traieste asa cum vrei caci peste 10 -15 ani sunt convinsa ca nu vei regreta nimic si nu vei schimba nimic desi drumul pana acolo nu va fi usor.”

  • Adrian C spune:

    Dacă ar fi să mă pot întoarce înapoi în timp și să mă întâlnesc cu propria mea persoană nu cred că aș încerca să o previn cu privire la evenimentele „dezastruoase” care ar urma să i se întâmple, dar cred că din perspectiva mea a celui venit din viitor i-aș spune ce trăsături de personalitate și ce manifestări comportamentale i-ar putea fi de mai mare folos pentru un trai mai bun. I-aș spune probabil să nu se mai pripească, să își aleagă cu mai multă atenție persoanele în fața cărora își pune sufletul pe tavă, să fie mai hotărâtă, să-și aleagă un obiectiv și să nu se mai răzgândească și să se întoarcă din drum, la fel să încerce să ducă la bun sfârșit ceea ce începe chiar dacă pe parcurs își pierde entuziasmul și interesul. Cred că aș încerca să-i induc siguranța că indiferent ce ar alege să facă totul va fi bine, atâta timp cât va avea mai multă încredere în sine.

  • Angela spune:

    Multumim tuturor pentru raspunsuri!
    Ca sa ramanem la subiect, sa vedem in cele ce urmeaza ce fel de sfat si-ar fi dat Agassi:
    „Tine minte asta. Tine-te de asta. E singura perfectiune care exista, perfectiunea de a-i auta pe altii. Este singurul lucru pe care-l putem face care are valoare si inteles durabile. Pentru asta suntem aici. Ca sa ne facem unii pe altii sa ne simtim in siguranta.”
    Am ales ca de acesta data castigatorul sa fie Adrian C; felicitari tuturora si mult succes si initiative notabile!