Skip to main content

Lansarea oficiala a cartii Confesiunile unui bancher toxic

Publicat la 18 iunie ‘09

Bucuresti,18 iunie, editura Publica lanseaza in parteneriat media cu Money Express Confesiunile unui bancher toxic, pentru toti cei care inca mai au incredere in banca lor. O carte semnata sub pseudonimul Cresus, autorul fiind un fost director al unei mari banci franceze, care a ales sa ramana anonim din ratiuni evidente.
Confesiunie Unui bancher toxic
O relatare incredibila a unui fost director de banca din Franta care dezvluie istoria secretă a crahului din septembrie 2008 si falimentul bancii Lehman Brothers.
Autorul ne ofera insa cateva detalii despre identitatea lui: “Nici nu ma cunoasteti, nici n-ati auzit vorbindu-se despre mine. Am crescut in penumbra, in inima seraiului banilor. Sunt un parazit al finantelor de anvergura, membru al comitetului director al uneia dintre cele mai mari banci din Franta. Abia daca ceva mai bine platit, tot am strans cateva milioane de euro in vreo cincisprezece ani. O nimica toata fata de salariile si primele brokerilor pe care ii coordonez. Sau, mai degraba, pe care ii coordonam. Fiindca de cinci luni am fost scos pe tusa, din afaceri, de catre un presedinte chitit dintr-o data sa se tina de reguli si de controlul riscurilor”.
“Confesiunile unui bancher toxic este o carte extrem de actuala prin dezvaluirile din culisele lumii bancare pe care le face autorul .Plina de insighturi despre sefii acestor mari institutii financiare si despre miliardarii tranzactiilor bancare si bursiere, cartea aceasta este o examinare originala venita direct din interiorul unei clase care influenteaza extrem de mult lumea in care traim”, declara Bogdan Ungureanu, directorul editurii Publica.
Lansarea oficiala a cartii Confesiunile unui bancher toxic va avea loc joi,18 iunie la ora 16:00, in cadrul emisiunii Closing Bell de la The Money Channel care se muta la Targul de carte Bookfest. Evenimentul este prilejuit de lansarea cartii „Confesiunile unui bancher toxic” si are loc in standul editurii Publica din pavilionul 15. Partener al lansarii este revista de business Money Express.
In Closing Bell, de joi 18 iunie, incepand cu ora 16, Radu Soviani ii are ca invitati pe Bogdan Ungureanu – director Publica, Cristian Sima – presedinte WBS si pe jurnalistul Ionut Ancutescu, redactor sef adjunct Money Express.
Va asteptam cu drag!

2 Comments

  • Am citit cartea, primita cadou de la seful meu. Si nu mi-a venit sa cred ! Poate ca al meu subconstient compilase toate acele informatii prezentate dintr-o data, insa constiinta mea a fost pur si simplu electrocutata de acele practici ale caror prezentari destul de detaliate m-au facut sa le simt foarte reale ! Ce ma frapeaza cel mai mult este ca toti acesti paraziti au un singur lucru in comun : folosesc, isi bat joc de banii contribuabililor, ai celor care incearca din rasputeri sa-si puna la adapost dramul de economii ! Nu imi pasa de acei clienti „strategici” ce nu simt lipsa catorva milioane de euro ! Insa, aceia sunt putini, grosul fiind reprezentat, ca si la noi, de altfel, de deponentii micuti, de investitorii marunti. Oare cand vor exploda bancile si pe la noi ? Oare semnalele trase de Coface ce declara IN GURA MARE ca a primit o oferta de preluare de credite neperformante de 200 milioane EUR, vor avea vreun ecou ? Oare ne vom mai lasa mult condusi de avocati ? Si consultanti ? Oare cineva vrea sa-si asume responsibilitati in aceasta tara ?